Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna

Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Technologia Mleczarska / Tech. Żyw. - Biotechnologia Żywności -> I kolo

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ewaewa
mlekołak


Dołączył: 10 Mar 2009
Posty: 64
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Pią 12:16, 09 Paź 2009    Temat postu: I kolo

Podobno sa jakies pytania z tamtego roku z tego gigantycznego kola z produkcji piwa i slodu.. podzieli sie ktos? Bo z tej jego skiazki trudno wybrac wazniejsze rzeczy do nauki, bo jest tego za duzo...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
poziom
przetwórca mięsa


Dołączył: 24 Kwi 2008
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ol(S)ztyn


PostWysłany: Pią 11:13, 16 Paź 2009    Temat postu:

zagadnienia na koło:
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]

Może ktoś ma przykładowe pytania??


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kakima1
przetwórca mięsa


Dołączył: 13 Cze 2008
Posty: 41
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Śro 20:20, 21 Paź 2009    Temat postu:

grupa 1 napiszcie nam pytania z tych kół co będziecie mieć lub już jakieś mieliście

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
poziom
przetwórca mięsa


Dołączył: 24 Kwi 2008
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ol(S)ztyn


PostWysłany: Nie 11:22, 25 Paź 2009    Temat postu:

[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
może się przydaćSmile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mika
rolnik


Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Wto 16:04, 27 Paź 2009    Temat postu:

pierwsza grupa podobno miała takie pytania:
1.metody śrutowania słodu
2.schemat produkcji słodu
3. kiełkowanie, inhibitory, aktywatory
4.fermentacja główna piw fermentacji dolnej


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
WiewióRek
kierownik McDonald's


Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 236
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mława


PostWysłany: Pon 15:54, 09 Lis 2009    Temat postu:

Po pierwsze chciałam zauważyć, że nasza część forum dosłownie leży. Zero zgrania grup itd, ale to chyba niepotrzebnie piszę bo każdy jest tego świadomy.

Trafił mi się zestaw B:
1. schemat produkcji piwa
2. porównać słód jasny i ciemny
3. czemu służy dodanie chmielu do brzeczki przy gotowaniu?
4. kiełkowanie.

Pozdrawiam!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ewa
mlekołak


Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 72
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łomża


PostWysłany: Pon 18:02, 09 Lis 2009    Temat postu:

zestaw A: coby uzupełnic wypowiedz Wiewioraska
1. cechy przydatnosci jeczmienia browarnego
2. opisac suszenie slodu jasnego
3. opisac metode infuzyjna zacierania
4. fermentacja glowna w piwie fermentacji dolnej


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Karolzuch
przetwórca mięsa


Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Pon 18:03, 09 Lis 2009    Temat postu:

Pisałem zestaw z pytaniami:
- krótka charakterystyka jęczmienia browarnego
- suszenie słodu jasnego - charakterystyka i opis
- metoda infuzyjna zacierania
- opisać fermentację główną fermentacji dolnej


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
WiewióRek
kierownik McDonald's


Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 236
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mława


PostWysłany: Pon 17:52, 16 Lis 2009    Temat postu:

Poprawa u Tomasika, wcześniej pisałam u Lewandowskiej
1. Kiełkowanie, wszystkie procesy itd.
2. Sposoby moczenia
3. Zacieranie dekokcyjne met dwuwarowa
4. Kiedy powstają gorące osady i jak są usuwane


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Technologia Mleczarska / Tech. Żyw. - Biotechnologia Żywności Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Regulamin