Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna

Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Biotechnologia Żywności / Biokataliza w przem. spoż. -> Pytania do prezentacji.

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maly007
NÓŻ:D


Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 146
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Nie 12:29, 06 Gru 2009    Temat postu: Pytania do prezentacji.

Czy osoby które maja przedstawiać prezentacje podadzą przykładowe pytania? I reszta grupy niech tez przeczyta te prezentacje i umieści jakieś pytania do tego. Żeby nie było takiej samej sytuacji jak tydzień temu.

oglądałem prezentację o mące i wymyśliłem kilka pytań. Jeśli osoby przedstawiające maja jakieś własne pytania to niech je umieszcza a o to kilka moich:
1. Dlaczego takie enzymy użyto? ( czyli charakterystyka i jaki maja wpływ na mąkę)
2. Po co wybielać mąkę?
3. Dlaczego takie metody zastosowano?
4. O co chodzi z dializa enzymu i L-cysteiną. I jak ma sie to do badania?
5. Czy warto wybielać mąkę metodami enzymatycznym? i czy wyniki były pomyślne doświadczenia?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
xyz
kierownik McDonald's


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 259
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Pon 0:35, 07 Gru 2009    Temat postu:

jezeli chodzi o make to nie zdadwajcie wszystkich podanych przez kolege pytan bo na nie nie odpowiemy i bedzie lipa....
mozecie zapytac sie po co wybielac make i czy wyniki badan byly pomyslne ale dlaczego uzyto takie enzymy i dlaczego wybrano takie metody to nie mam pojecia i o tym to ja bd pisala dopiero w recenzji
podaje 4 pytania ktore mozecie nam zadac
1) czy nadtlenek benzoilu nie wplywa negatywnie na zdrowie??
2) dlaczego enzym nie zadzialal w mace a zadzialal w ciescie??
3) jak cysteina wplywa na pogorszenie wl reologiczne ciasta??
4) co to sa wartosci bieli i zoltosci tzn a, l i b??


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Biotechnologia Żywności / Biokataliza w przem. spoż. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Regulamin