Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna

Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Technologia Produktów Roślinnych / Rośl. zw. biologicznie aktywne -> Kolokwium 1

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Oposek
kierownik McDonald's


Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 661
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ostróda


PostWysłany: Pon 15:38, 07 Gru 2009    Temat postu: Kolokwium 1

Do grupy 5, może pamiętacie jakie pytania mieliście na kole??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
maggie
przetwórca mięsa


Dołączył: 21 Paź 2009
Posty: 40
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Pon 17:03, 07 Gru 2009    Temat postu:

Nie wiem czy to sa pytania z gr 5 ale podobno u wszystkich sie powtarzaja takie same :
jakie zwiazki nazywamy fenolami
podzial zw. fenolowych
jakie czynniki decyduja o barwie antocyjanow
zrodla zw.fenolowych w ogranizmie czlowieka


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Oposek
kierownik McDonald's


Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 661
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ostróda


PostWysłany: Pon 20:25, 07 Gru 2009    Temat postu:

Dzięki,
i jeszcze mała uwaga do grupy 5 byście mogli trochę współpracować....


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
paulaau
NÓŻ:D


Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 112
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Pon 20:40, 07 Gru 2009    Temat postu:

w każdej grupie powtarzają sie pytania. Nie trzeba sie zabardzo rozczulac nad materialem :> Ps. pytalismy o pytania z kola z roslin :> Miejmy nadzieje ze wspolpraca sie rozwinie :>

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Oposek
kierownik McDonald's


Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 661
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ostróda


PostWysłany: Pon 20:46, 07 Gru 2009    Temat postu:

Ja nie pamiętałam jakie byly pytania to się nie udzieliłam. A zazwyczaj pisze co było...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
paulaau
NÓŻ:D


Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 112
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Pon 20:51, 07 Gru 2009    Temat postu:

spoko Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Aliss
przetwórca mięsa


Dołączył: 28 Sty 2009
Posty: 44
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: okolice Płocka


PostWysłany: Wto 19:35, 08 Gru 2009    Temat postu:

ja słyszałam, że było jeszcze pytanie o właściwości zw.fenolowych i jak pH wpływa na barwe antocyjanów. w grupie 5 były dwa rzędy, każdy miał 3 pytania. podobno wystarczą przewodniki :p

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
stpl
przetwórca mięsa


Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Olsztyn/Ino


PostWysłany: Wto 22:06, 08 Gru 2009    Temat postu:

jutro kola nie bedzie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Oposek
kierownik McDonald's


Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 661
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ostróda


PostWysłany: Śro 16:58, 16 Gru 2009    Temat postu:

1. Źródła występowania związków fenolowych.
2. Funkcje związków fenolowych jakie pełnią one w organizmie człowieka.
3. Od czego zależy zmiana barwy barwników antocyjanowych.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Technologia Produktów Roślinnych / Rośl. zw. biologicznie aktywne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Regulamin