Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna

Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Biotechnologia Żywności / Tech. Żyw. - Technologia Mleczarska -> ćwiczenie 4

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Paula
NÓŻ:D


Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 142
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łapy


PostWysłany: Śro 20:10, 28 Paź 2009    Temat postu: ćwiczenie 4

Może coś na temat 4 ktoś pamięta?? Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Natalia
przetwórca mięsa


Dołączył: 08 Wrz 2009
Posty: 45
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Czw 15:50, 29 Paź 2009    Temat postu:

1.porównać technologie produkcji serów: szwajcarskich, szwajcarsko-holenderskich, holenderskich i angielskich
2. Wady miąszu
3. Solenie- rodzaje, cel i opisać solenie w masie
4. Obróbka skrzepu i gęstwiny w serach szwajcarsko-holenderskich i holenderskich


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Paula
NÓŻ:D


Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 142
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łapy


PostWysłany: Wto 16:33, 03 Lis 2009    Temat postu:

Zagadnienia na koło:
1.Podział serów-ze względu na technologię,zawartość tłuszczu,wody
2.Technologia produkcji serów szwajcarskich, szwajcarsko-holenderskich,holenderskich,angielskich...sery twarogowe
3.Wymagania dla surowca do produkcji serów- cel przeprowadzanych etapów itp, parametry
4.Wady serów
5.Zakwasy
6.Metody koagulacji
7.Solenie, dojrzewanie
8.podpuszczka-cel.działanie,co wpływa na jej aktywność


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Paula
NÓŻ:D


Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 142
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łapy


PostWysłany: Śro 21:40, 04 Lis 2009    Temat postu:

1.porównać technologie produkcji serów: szwajcarsko-holenderskich, holenderskich i angielskich
2. Wady konsystencji
3. Solenie- rodzaje, cel i opisać solenie w masie
4. Obróbka skrzepu i gęstwy w serach szwajcarsko-holenderskich i holenderskich


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
malwina1



Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Śro 23:20, 18 Lis 2009    Temat postu:

1. dodatki do mleka
2.opisac prasowanie serow: holenderskiego, szwajcarsko-cholenderskiego, angielskiego
3. Wady serów twrogowych


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hobbes
kierownik McDonald's


Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 227
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Elbląg


PostWysłany: Wto 18:38, 08 Gru 2009    Temat postu:

Posiada ktoś przykładowe sprawozdanie z tego ćwiczenia?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Biotechnologia Żywności / Tech. Żyw. - Technologia Mleczarska Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Regulamin