Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna

Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Technologia Mięsa / Tech. Żyw. - Technologia mleczarska -> cw 1

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
justi2209
mlekołak


Dołączył: 02 Lut 2009
Posty: 58
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Nie 23:41, 22 Lis 2009    Temat postu: cw 1

1. Przecietny sklad chemiczny mleka surowego
2. zafałszowanie
3. Wymagania dla mleka przeznaczonego do skupu
zadanie: normalizacja z ostatniej strony w przewodniku do tego cwiczenia


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
justi2209
mlekołak


Dołączył: 02 Lut 2009
Posty: 58
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Nie 23:42, 22 Lis 2009    Temat postu:

zadania.....szkoda ze nie mam przewodnika z tymi zadaniami... moze ktos wrzuci jesli ma????

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damiano
przetwórca mięsa


Dołączył: 09 Lut 2009
Posty: 36
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Skrwilno


PostWysłany: Sob 12:38, 05 Gru 2009    Temat postu:

Mógłby ktoś napisać pytania jakie z ćw. 1 dała ostatnio na kole dr Czerniewicz ???

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
paulina



Dołączył: 06 Wrz 2009
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Nie 11:52, 06 Gru 2009    Temat postu:

1)skład chemiczny mleka surowego krowiego i jego właściwości fizykochemiczne,
2)jakość higieniczna mleka
3)zafałszowanie mleka zwiazane z rozwodnieniem
4)zadanie z normalizacja takie jak w przewodniku


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damiano
przetwórca mięsa


Dołączył: 09 Lut 2009
Posty: 36
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Skrwilno


PostWysłany: Nie 12:51, 06 Gru 2009    Temat postu:

Dzięki

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
karolinaaaa
rolnik


Dołączył: 02 Lut 2009
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Nie 16:44, 06 Gru 2009    Temat postu:

a moze ktos napisac jakie byly pytania na kole z ćw. 2.??? Smile Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
justka



Dołączył: 06 Wrz 2009
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Nie 21:28, 06 Gru 2009    Temat postu:

1. schemat technologiczny produkcji mleka spozywczego UHT (zabieg, parametry, cel)
2.schemat technologiczny produkcji proszku mlecznego suszonego metoda rozpyłową
3. porownac utrwalanie mleka zageszczonego slodzonego i nieslodzonego


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
karolinaaaa
rolnik


Dołączył: 02 Lut 2009
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Wto 17:30, 15 Gru 2009    Temat postu:

pamietacie pytania z kola nr 4 ?? z góry thanx;)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damiano
przetwórca mięsa


Dołączył: 09 Lut 2009
Posty: 36
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Skrwilno


PostWysłany: Wto 18:25, 15 Gru 2009    Temat postu:

1.technologia produkcji sera tylżyckiego.
2.metody solenia serów.
3.koagulacja enzymatyczna.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Paulinucha
NÓŻ:D


Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 189
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Płock


PostWysłany: Wto 20:23, 15 Gru 2009    Temat postu:

ja na czwartym miałam takie:
1. technologia sera edamskiego
2.podział serów
3. rodzaje koagulacji
(odnośnie ostatniego pytania to chyba takie było o ile mnie pamięć nie zawodzi)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Technologia Mięsa / Tech. Żyw. - Technologia mleczarska Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Regulamin