Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna

Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Żywienie Człowieka / Aparatura -> Tematy ćwiczeń

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gryzmol
NÓŻ:D


Dołączył: 01 Gru 2008
Posty: 140
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Śro 14:07, 07 Paź 2009    Temat postu: Tematy ćwiczeń

Czy komuś się udało przepisać tematykę poszczególnych ćwiczeń i ich oznaczenie na stronie Question

Jeśli tak, byłbym wdzięczny za umieszczenie ich tutaj. Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
adania88
kierownik McDonald's


Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 269
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Olsztyn


PostWysłany: Śro 15:23, 07 Paź 2009    Temat postu:

nr ćw - oznaczenie
1 - GO1
2 - CO4
3 - CO2
4 - GO3
5 - GO4
6 - GO5
7 - RO3

b - nieustalona wymiana ciepła - obliczenia
c - nieustalona wymiana ciepła - sprawdzian
d - zamrażanie/szuszenie (do wyboru) - sprawdzian
e - odrabianie, zaliczanie ćwiczeń

Jakoś tak to leciało. Mam nadzieje że wystarczy Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lukrecja
przetwórca mięsa


Dołączył: 06 Wrz 2009
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Pon 19:47, 30 Lis 2009    Temat postu:

Czy ktoś z grupy 9 mógłby wrzucić zagadnienia na koło z zamrażania?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
justys005
przetwórca mięsa


Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 22
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Pon 20:12, 30 Lis 2009    Temat postu:

Zagadnienia z zamrażania:
1. krzywa mrożenia wody i produktów spożywczych(podobieństwa i różnice)
2. czas zamrażania, krystalizacja podczas zamrażania
3. czynniki decydujące o czasie zamrażania (czas zamrażania)
4. czynniki chłodnicze i mroźnicze
5. metody zamrażania, budowa podstawowych urządzeń do mrożenia
Książka z jakiej podobno trzeba się uczyć "Zamrażanie żywności" Podstolski, Gruda Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lukrecja
przetwórca mięsa


Dołączył: 06 Wrz 2009
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Pon 20:58, 30 Lis 2009    Temat postu:

Dziekuję bardzo;)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Żywienie Człowieka / Aparatura Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Regulamin