Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna

Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Biotechnologia Żywności / Aparatura -> Cw 1
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maly007
NÓŻ:D


Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 146
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Nie 16:40, 18 Paź 2009    Temat postu:

gęstość z tablic powietrza. gestośc materiału z przykładowego sprawka. a temperatura początkowa materiału przyjąć trzeba samemu np 20 st.C. a ciepła właściwe obliczyc ze wzoru c =c1*x1 + c2*x2 lub z tablic.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
michulek18
przetwórca mięsa


Dołączył: 30 Lis 2008
Posty: 40
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Nie 20:55, 18 Paź 2009    Temat postu:

a o co chodzi z tymi przemianami powietrza w suszarkach??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
xyz
kierownik McDonald's


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 259
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Nie 22:44, 18 Paź 2009    Temat postu:

moze o parametry powietrza wilgotnego z wykresu ....

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Martylla
przetwórca mięsa


Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 40
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Las Palmas Novinkas


PostWysłany: Wto 15:47, 20 Paź 2009    Temat postu:

pytania z suszarki rozpylowej:
1. schemat, budowa i zasada dzialania suszarki dwustopniowej
2. przemiany powietrza w suszarni
3. bilans cieplny


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Miecho
NÓŻ:D


Dołączył: 03 Maj 2008
Posty: 108
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Śro 0:31, 09 Gru 2009    Temat postu:

1. suszarki 1,2,3 stopniowe, schemat, budowa, zasada działania
2. suszenie teoretyczne i rzeczywiste
3. bilans cieplny i masowy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Biotechnologia Żywności / Aparatura Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Regulamin