Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna

Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Biotechnologia Żywności / Aparatura -> Cw 1
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kitajec1111
przetwórca mięsa


Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 30
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Pią 18:40, 09 Paź 2009    Temat postu: Cw 1

Pani dr inż. Brygida Dybowska prosiła o przekazanie ze na pierwszych cw nie bedzie cw z wyparki prozniowej i wszyscy musza sie nauczyc na suszarke;]

Post został pochwalony 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hobbes
kierownik McDonald's


Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 227
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Elbląg


PostWysłany: Nie 14:39, 11 Paź 2009    Temat postu:

Mam pytanie dotyczące suszarki. Czy uczycie się tych wszystkich pierdół co są w przewodniku, czyli parametrów pracy suszarki z czego się składa itp. Czy tylko celu i przebiegu ćw?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Natalia
przetwórca mięsa


Dołączył: 08 Wrz 2009
Posty: 45
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Nie 16:36, 11 Paź 2009    Temat postu:

tylko celu i przebiegu ćwiczenia, ona teorii nie pyta.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hobbes
kierownik McDonald's


Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 227
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Elbląg


PostWysłany: Sob 14:17, 17 Paź 2009    Temat postu:

Orientuje się ktoś jak obliczyć natężenie przepływu powietrza przez układ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
maly007
NÓŻ:D


Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 146
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Sob 17:40, 17 Paź 2009    Temat postu:

U = u * S

gdzie
u- prędkość liczy się ze wzoru deltaP = ( u2 * ro) / 2
S - pole pow. (pi d2) / 4

delta P wynosi 14 Pa


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hobbes
kierownik McDonald's


Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 227
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Elbląg


PostWysłany: Sob 17:43, 17 Paź 2009    Temat postu:

a ro to jest promień tej rury czy jak?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
maly007
NÓŻ:D


Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 146
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Sob 19:58, 17 Paź 2009    Temat postu:

ro jest to gęstość pisze się jak jakieś krzywe g albo q

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hobbes
kierownik McDonald's


Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 227
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Elbląg


PostWysłany: Sob 20:04, 17 Paź 2009    Temat postu:

A jakbyś mógł jeszcze podać ile wynosi bo mi wyszło 996kg/m3 i nie wiem czy dobrze Smile

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Hobbes dnia Sob 20:07, 17 Paź 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
maly007
NÓŻ:D


Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 146
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Nie 10:08, 18 Paź 2009    Temat postu:

gęstość wynosi 1,183 kg/m3

więc z obliczeń:
u = 4,865 m*s
U = 0.185 m3/s


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
maly007
NÓŻ:D


Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 146
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Nie 10:10, 18 Paź 2009    Temat postu:

Czy ktoś ma jakieś przykładowe wnioski? i mógłby się podzielić nimi na forum? Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hobbes
kierownik McDonald's


Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 227
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Elbląg


PostWysłany: Nie 10:38, 18 Paź 2009    Temat postu:

A skąd tą gęstość wziąłeś?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
michulek18
przetwórca mięsa


Dołączył: 30 Lis 2008
Posty: 40
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Nie 14:43, 18 Paź 2009    Temat postu:

Macie może coś na temat instalacji suszarnii jedno dwu i trójkomorowych??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
maly007
NÓŻ:D


Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 146
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Nie 15:26, 18 Paź 2009    Temat postu:

chyba jedno i dwu stopniowych.... to ze można je łączyć szeregowo np. z innymi suszarkami np. fluidyzacyjnymi. jeśli mamy suszarnie rozpyłowa a następnie połaczymy z kolejna suszarnią to znaczy ze jest to suszarnia dwu stopniowa.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hobbes
kierownik McDonald's


Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 227
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Elbląg


PostWysłany: Nie 15:38, 18 Paź 2009    Temat postu:

Czy może mi ktoś z łaski Swojej wyjaśnić skąd wziąć gęstość tego materiału suszonego, jego temp. początkową i skąd wziąć ciepła właściwe do bilansu cieplnego?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
michulek18
przetwórca mięsa


Dołączył: 30 Lis 2008
Posty: 40
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Nie 16:24, 18 Paź 2009    Temat postu:

dzięki:)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Biotechnologia Żywności / Aparatura Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Regulamin