Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna

Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Technologia Mięsa / Technologia i chemia mięsa -> ćw 1

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Justyna1701
NÓŻ:D


Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 116
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Wto 21:11, 13 Paź 2009    Temat postu: ćw 1

proszę o jakieś info na temat wejściówki i koła...piszcie Exclamation

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
karolinaaaa
rolnik


Dołączył: 02 Lut 2009
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Wto 22:01, 13 Paź 2009    Temat postu:

wiem od kol z 3 gr ze były bardzo szczegółowe pytania, trzeba obcykać cały skrypt. nawet te tabelki na końcu z klasami mięsa wołowego i wieprzowego

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
karolinaaaa
rolnik


Dołączył: 02 Lut 2009
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Wto 22:36, 13 Paź 2009    Temat postu:

rodzaje tkanek miesniowych, budowa kom miesniowej, zadania organelli kom, sarkomery Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
zajer86
przetwórca mięsa


Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Wto 23:36, 13 Paź 2009    Temat postu:

wejsciowka byla z klasyfikacji miesa, trzy terminy miesa ze skryptu i opis przebiegu cwiczen bez koniecznosci uwzglednienia wielkosci pobieranych prob i ilosci odczynnikow, ogolny zarys:)

a kolo a raczej odpowiedz ustna zalezy od fara mi sie trafilo pytanie o organella komorkowe , struktore miesni i ich ogolna budowe i nic wiecej, a niektorzy mieli bardzo szczegolowe pytania i do tego musieli narysowac jakies glupoty, ale chyba warto isc od razu a nie na koncu:) powodzenia


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damiano
przetwórca mięsa


Dołączył: 09 Lut 2009
Posty: 36
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Skrwilno


PostWysłany: Wto 9:55, 20 Paź 2009    Temat postu:

a mam jeszcze pytanie odnośnie sprawozdania z tego pierwszego ćwiczenia czy trzeba je zrobić i jak ono ma wyglądać????

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Justyna1701
NÓŻ:D


Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 116
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Wto 13:11, 20 Paź 2009    Temat postu:

będziemy je robić na ćwiczeniu....będzie trzeba porównać oba rodzaje mięsa

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damiano
przetwórca mięsa


Dołączył: 09 Lut 2009
Posty: 36
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Skrwilno


PostWysłany: Wto 13:24, 20 Paź 2009    Temat postu:

Dziękuje

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Paulinucha
NÓŻ:D


Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 189
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Płock


PostWysłany: Wto 14:35, 20 Paź 2009    Temat postu:

a ma ktoś może o tluszczu wewnątrzmięśniowym, hmm? bo w tych artykułach to się niczego konkretnego doczytać nie moge;/

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Paulinucha dnia Wto 15:29, 20 Paź 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
karlik
rolnik


Dołączył: 19 Lis 2008
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Wto 19:50, 20 Paź 2009    Temat postu:

jakie pytania byly na 2 kole??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gliceryna88
rolnik


Dołączył: 08 Sty 2009
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Wto 20:07, 20 Paź 2009    Temat postu:

na drugim kole mieliśmy pytania o procentowy skład zw chem w miesniach, podziqal bualek miesniowych i ich zawartosc, budowa kolagenu elastyny miozyny aktyny czym rozni sie kol od elastyny, bez rysunkow. the end Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damiano
przetwórca mięsa


Dołączył: 09 Lut 2009
Posty: 36
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Skrwilno


PostWysłany: Wto 12:41, 03 Lis 2009    Temat postu:

Czy ktoś już zrobił sprawozdanie z dwóch pierwszych ćwiczeń albo wie jak ono ma wyglądać?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
karlik
rolnik


Dołączył: 19 Lis 2008
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Wto 12:25, 17 Lis 2009    Temat postu:

grupa 3 jakie mieliscie pytania z 2 kola z kielbas>>?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kakaka



Dołączył: 23 Wrz 2009
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Czw 14:57, 26 Lis 2009    Temat postu: pytania z konserw

konserwy pasteryzowne sterylizowane
Etapy produkcji konserw
wykrawanie szynek łopatek
apertyzacja
FO
BOMBAZ
powietrze w puszce- wpluw
proba termostatowa
podzial konserw ze wzgledu na trwalosc
konserwy szeleszczace def normy:konserwa
klsyfikacje


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Przewiew
mlekołak


Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 54
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Pią 14:48, 27 Lis 2009    Temat postu:

kto pamięta pytania z wędzonek?podziękowała Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
justynaum
rolnik


Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Pon 14:42, 07 Gru 2009    Temat postu:

mam pytanko ma może ktoś sprawko przykładowe sprawko z tłuszczy topionych?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Technologia Mięsa / Technologia i chemia mięsa Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Regulamin