Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna

Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Technologia Mięsa / Technologia i chemia mięsa -> egzamin
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Justyna1701
NÓŻ:D


Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 116
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Wto 23:42, 15 Gru 2009    Temat postu: egzamin

czy może prof wspominał coś na temat egzaminu? trzeba go ustalić już teraz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Justyna1701
NÓŻ:D


Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 116
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Nie 11:11, 31 Sty 2010    Temat postu:

Piszcie jakie były pytania na zerówce...

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Justyna1701 dnia Nie 11:12, 31 Sty 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalka1111
NÓŻ:D


Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 120
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ostróda


PostWysłany: Nie 12:14, 31 Sty 2010    Temat postu:

mi trafil sie taki zestaw:
funkcje fosforanow,
klasyfikacji opisowa poltusz,
rodzaje obrobki cieplnej miesa.
Powodzenia Smile


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez natalka1111 dnia Nie 12:20, 31 Sty 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
zuzia
przetwórca mięsa


Dołączył: 09 Cze 2008
Posty: 46
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Nie 20:12, 31 Sty 2010    Temat postu:

moje i innych:
soczystosc i jak sie zmienia po uboju
solanka i jej dawkow
zywiec rzezny - def.
wedzonki i wedliny surowe
mieso cieple i jak sie robi z niego granulat
etapy produkcji kielbas
dojrzewanie kielbas surowych
oszalamianie
rola wody w miesie
klasyfikacja tusz wolowych
i wiecej nie pamietam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
katabr



Dołączył: 25 Sty 2010
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Pon 14:30, 01 Lut 2010    Temat postu:

pytania z dzisiaj z gr 3
zestaw I
1. obrót żywcem
2. rola krwi w wędlinach podrobowych
3. rozbiór technologiczny- definicja, cel, budowa anatomiczna trzody chlewnej

zestaw II
1. woda w mięsie
2. dojrzewanie kiełbas surowych
3. mieso "cieple"


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Paulinucha
NÓŻ:D


Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 189
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Płock


PostWysłany: Pon 17:40, 01 Lut 2010    Temat postu:

dwa tylko?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
katabr



Dołączył: 25 Sty 2010
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Pon 18:20, 01 Lut 2010    Temat postu:

no ja wrzucilam swoj i kolezanki, reszte to juz kolejne osoby musza wrzucic bo ja nie wiem jakie zestawy mieli.
powodzenia!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Przewiew
mlekołak


Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 54
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Wto 12:00, 02 Lut 2010    Temat postu:

moje i innych (moze na poprawe sie przydadza)
-preparaty dymu wedzarniczego
-rozbior
-typy uzytkowe swin
-wplyw temp.na szybkosc kutrowania-obracajaca sie misa,ilosc nozy itd
-odskorowanie-swinie,bydlo
-punkt rosy i jego wplyw na magazynowanie
-woda związana w miesie
-jaki ma wplyw temp.na konserwy
...i nie pamietam
-


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Piotrek
przetwórca mięsa


Dołączył: 20 Lis 2008
Posty: 30
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Wto 15:14, 02 Lut 2010    Temat postu:

procesy zachodzace podczas dojrzewania
PDW rola co to jest
rozbiór anatomiczny i nieanatomiczny
wpływ stresu na glikolize
etapy produkcji wedlin surowych
studzenie i chlodzenie kiełbas


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
madzia280588
rolnik


Dołączył: 07 Sty 2009
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Wto 15:46, 02 Lut 2010    Temat postu:

1.Metody utrwalania mięsa "ciepłego",ile czasu.
2.Obróbka cieplna wędzonek parzonych.
3.Co wpływa na stres zwierzęcia i zmiany jakości mięsa.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damiano
przetwórca mięsa


Dołączył: 09 Lut 2009
Posty: 36
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Skrwilno


PostWysłany: Wto 19:21, 02 Lut 2010    Temat postu:

1. typy użytkowe bydła
2. surowiec do produkcji wędzonek parzonych
3. składniki dymu wędzarniczego i ich funkcje


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Barman
przetwórca mięsa


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 22
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Słupsk


PostWysłany: Wto 19:36, 02 Lut 2010    Temat postu:

1 składniki poprawiające wodochłonnośc mięsa
2 czynności rozbiorowe- wołowina
3 własności mięsa odtłuszczonego typu fit


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
zajer86
przetwórca mięsa


Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Wto 20:58, 02 Lut 2010    Temat postu:

a wiadomo kiedy poprawa bedzie?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
paulina



Dołączył: 06 Wrz 2009
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Wto 21:42, 02 Lut 2010    Temat postu:

1)chłodzenie tusz jednofazowe i wielofazowe
2)rola kultur starterowych
3)magazynowanie żywca


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
madzia280588
rolnik


Dołączył: 07 Sty 2009
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


PostWysłany: Śro 8:31, 03 Lut 2010    Temat postu:

Poprawa jest w poniedziałek.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.technologiazywnosciuwm.fora.pl Strona Główna -> Semestr V / Technologia Mięsa / Technologia i chemia mięsa Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Regulamin